Rondje Winterfair: sfeervol, gezellig en lekker!

Om je onder te dompelen in winterse gezelligheid en kerstsferen hoef je in Numansdorp niet in de auto te stappen. De tweede Winterfair in het centrum van het havendorp bood alle ingrediënten die bij een sfeervol rondje over een kerstmarkt horen.

 

Je begint bij de kraam van Bas van der Ree Lederwaren, waar je door de geur van Glühwein en warme chocolademelk vanzelf naartoe getrokken wordt. Terwijl je je handen warm houdt aan het bekertje, struin je langs de vele diverse en verlichtte kraampjes in de winkelstraat, langs vuurkorven, en zingende kinderen en danseressen op een podium. Niet te dicht bij het podium staan, anders kun je weleens ondergespoten worden met sneeuw.

 

Op de hoek van de Voorstraat en de Heulbrug duik je naar rechts om, tussen rijen kaarslichtjes door, bij een echte stal uit te komen, waar je een ezel of schaapjes een aai kan geven. Zijn je handen al weer koud en is je bekertje leeg? Geen paniek. Voor de deur van schoonheidssalon La Plus Belle schenken ze graag weer bij.

 

Opening

Voordat je langs Cotelli schoenen – de derde hulppost bij lege bekertjes - de Voorstraat weer oploopt, mocht dit jaar een bezoek aan dierenspeciaalzaak Animo niet ontbreken. Een half jaar nadat op zolder een brand uitbrak, opende eigenaar Fokke van der Berg vrijdag met veel trots eindelijk weer zijn winkel.

 

 

Door de complete metamorfose en de betrokkenheid in het dorp met het gezin, werd Van der Berg beloond met louter complimenten en stevige, welgemeende handdrukken. ,,Gefeliciteerd met je opening”, zei de een met grote ogen na binnenkomst. ,,Proficiat, Fokke! Het is prachtig geworden! Het ziet er strak, fris en modern uit!”, zei de ander. Bovendien stonden links en rechts overal bloemen, kaarten en andere sierlijke cadeaus. Of hij die de afgelopen maanden allemaal heeft gehad? ,,Nee, vandaag”, antwoordt de ondernemer droogjes. Eén klant ziet meteen zijn eigen geluk weer tegemoet: ,,Kunnen we nu ook weer staatsloten kopen?”

 

Loop je door richting het Flöhilplein, dan kon het niet anders of je komt een keer dweilband Laat Thuis van muziekvereniging Wilhelmina tegen. Evenals PLUiS, de grote, vriendelijke, groene mascotte van de Plus. 

 

Attractie

Heeft u weleens een ijspegel gevangen? Velen waagden een poging voor de deur van hotel Opus One. Maar zowel voor volwassenen als kinderen bleek het nog een hele kunst. Het ogenschijnlijk simpele spel van een rij magnetische ‘ijspegels’ die in onvoorspelbare volgorde één voor één naar beneden vallen, werd al snel een uitdagende attractie. Het wordt nog lastiger als je niet je handen gebruikt, merkt een vader. ,,Wel je handen uit je zak halen, hè!”, zegt hij tegen zijn zoontje.

  

Geen kerstmarkt zonder ouderwetse koek en zopie, dus ook niet op de Winterfair. Terwijl ouders genoten van het door vrijwilligers van ijsclub Nooitgedagt en stichting Nu verzorgde lekkers, kon de jeugd zich uitleven op de ijsbaan of de ijsbeerstormbaan.

 

En omdat je maar één kant van de braderie tegelijk kan zien, draai je je om en loop je nog een keer langs de andere kant terug. Voor een oliebol, kerstdecoratie of om niet naar huis te gaan, zonder een ijspegel te hebben gevangen.

 

 

 

Meer foto's van de Winterfair zien? Kijk dan hier in ons fotoalbum.