Havendorp wordt stranddorp

Met alle aan ijsjes likkende mensen, palmbomen en exotische trommelklanken, leek het vrijdagavond 10 juli net alsof je in de Caraïben was. Om die sfeer nog meer over te brengen, deelden twee enthousiaste dames in grote exotische jurken bloemenkransen uit.

 

De eerste editie van Tropical Moonlightshopping, waarbij de winkels tot liefst 23:00 uur hun deuren open hielden, kon zich met de aangename zomeravondzon geen betere weersomstandigheden wensen. En dat na de regen in de dagen ervoor. ,,Echt bizar," vindt ook Vincent Goudswaard, die achter de tap op het Flohilplein voor de inwendige mensen zorgde.

 

Bas van der Ree bood op het terras voor zijn lederwarenwinkel glaasjes sangria aan en ook voor de straatartiesten nam het publiek even de tijd.

 

 

Op het evenementenplein leek het met al dat zand op de nieuwe straatstenen net alsof de winkelstraat opnieuw was opgebroken. De grote zandbak die er nu lag was er speciaal voor beachvolleybal. ,,Dit is super," glunderde trainer Dennis Verschuuren, die eerder die week het groene licht kreeg om zijn initiatief 'Beachsport Hoeksche Waard' te mogen realiseren. ,,Het gaat er komen."