Kinderen stralen ook zonder de zon

11 juni 2016

Foto's Jasper van Everdingen.
Foto's Jasper van Everdingen.

Een regenbui en stevige wind leken vrijdagmiddag aanvankelijk ongenode gasten die een tropisch feest in het centrum van Numansdorp kwamen verstieren. Maar ook op de Bahama’s regent en waait het weleens, dus ook op het eiland Hoeksche Waard. En nog voor het begin van Tropical Moonlightshopping had de hemel zijn tranen gedroogd en ging de wind er langzaam bij liggen.

 

 

Zonder twijfel was Moeder Natuur vorig jaar een stuk gezelliger. De weersomstandigheden konden tijdens de eerste editie van Tropical Moonlightshopping zelfs niet beter. Onder een hemelsblauw plafond en een aangenaam warm zonnetje slenterde het winkelend publiek toen met blote benen, blote armen en likkend aan een ijsje door de nog maar pas vernieuwde dorpsstraat. Hoewel verscholen achter zonnebrillen, was van de gezichten af te lezen dat men genoot van een compleet nieuw concept.

Een keer geen braderie, kermis, feesttent of live bandjes, maar een havendorp dat zichzelf had omgetoverd tot stranddorp. Daarbij hielden de leden van de winkeliersvereniging, net als in warme Zuid-Europese landen, hun winkeldeuren langer open. Tot liefst 22:00 uur kon men in het centrum terecht voor vers gebakken brood, een spannend boek of een nieuw geurtje. Winkels waren aangekleed met strandartikelen of versierd met lampions en palmbomen, en sommige winkeliers boden voor hun deur alcoholvrije sangria aan. Door de mix van zomers weer en ontspannen vakantiesfeer, zou het lang gezellig druk blijven.

Zandbak

 

Dit jaar was het winkelend publiek warmer gekleed en voltrok de tweede editie van Tropical Moonlightshopping zich grotendeels onder een wolkendek. Maar hoewel de zon schitterde in afwezigheid, waren straatartiesten met hula hoops, djembés en gewichten wél weer gewoon van de partij. Evenals de grote aandachtstrekker op het Flöhilplein aan de Voorstraat, de grote zandbak van Beachsport Hoeksche Waard, waar men, kijkend of deelnemend, kon kennismaken met de diverse smaken van de vorig jaar in Numansdorp gerealiseerde sportvereniging. Was de zandbak op het Flöhilplein toen nog een voorproefje, intussen telt Beachsport Hoeksche Waard alweer 65 leden.

Dat de zon vrijdag niet scheen, was aan de talloze stralende kindergezichten totaal niet te zien. Rennend, springend en vliegend, trotseerden zij dolenthousiast de grote stormbaan. En nog een keer, en nog een keer. Ook het grote kussen op het Flöhilplein, met gangen en glijbanen, bleek voor de jonge bezoekers een ware attractie. De kleine schoenen die ervoor op de grond lagen, bleven lang liggen. En we gaan nog niet naar huis...

 

 

De wachtende ouders of toeschouwers van de over het zand duikende kinderen, konden zich vermaken met een drankje en muziek van pianist Lenny B, verzorgd door Horeca Numansdorp en Argentijns restaurant La Stancia, of smullen van een hamburger van Rene Hollemans. De kleintjes werden getrakteerd door een vriendelijke, vrouwelijke vogelverschrikker in een jurk, die uit een mand snoepjes uitdeelde.

Voor wie naar het dorp was gekomen voor zijn of haar boodschappen, werd voor de deur van Soof Lifestyle verrast door allemaal dwarrelende luchtbellen, kon tussen de slingers en ballonnen bij parfumerie Les Deux een schijfje komkommer snoepen, en zag bij reisbureau TravelXL al palmbomen nog vóór je je zomervakantie hebt geboekt.